Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Wisteria

Har satt en wisteria i en kruka i väntan på att ha tid att bygga/anlägga en bädd bakom pooldäcket. Föregående ägare tänkte staket och vi har därmed en 8-10 meter "obebyggd" pergola mot en häck/betongvägg/stenparti. Kan jag låta wisterian ränna iväg över hela denna och sedan börja beskära efter ett eller två år?

Fråga två: Om det visar sig att den okända klätterväxten längs fasaden är en wisteria, så har vi inte beskurit den eftersom vi inte hade någon aning om vad det var.

Hur bör vi förfara för att rätta till vårt misstag om det är wisteria? Det är en relativt stor planta med många grenar och "lianer" som ränt iväg mot elstolpen, men den är inte grov i grenarna som jag har sett att äldre blir (i England)

/ Eva

Odla Svarar: 

Ja, det kan du. Låt den hållas så att den fyller den platsen du tänkt dig, bli elak sedan och pincera den hårt på grenar som växer ut under sommaren, så att den vill blomma.

Sylvia