Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Vulcanpalm eller Hawaiian palm

Hej Sylvia.
Jag läste en av dina artiklar om nya krukväxter precis. Du hade där skrivit något om Hawaiian Palmen. Jag har letat länge efter denna i affärerna men jag finner den aldrig. Vet du var man kan köpa den? Bor i Lund i Skåne.

Thomas

Odla Svarar: 

Tyvärr är den så ny som krukväxt att den kan vara svår att hitta än så länge. Men hör med de större plantskolorna, typ Petab i Helsingborg, och fråga om de har eller kan skaffa fram den.

Den som presenterade den på mässan var ett holländsk företag, http://www.hawaiianpalm.nl/ och de är grossister, dvs. säljer endast till plantskolor etc.

Kom också att tänka på att det finns en grossist även i Sverige som har lite ovanligare växter. Ring Hörnhems 044-228480, och fråga om de kan hänvisa dig till en återförsäljare som har den.

De kommer med en annan ovanlighet nu på våren som krukväxt, Wollemi Pine, Wollemia nobilis, en levande fossil, den äldsta och mest unika träd på vår jord. Den är från dinosauriernas tid! Här kan du se bild på den.

Sylvia