Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Vita smultron

Hej Sylvia!
Jag fick ett par sticklingar från vita smultron av en vän och planerar att plantera dem på balkong så att de tar sig till nästa år. Min fråga är, skall man tänka på att ha en viss jord och kan det bästa stället att förvara dem över vintern vara i källaren för att de inte skall frysa? Jag bor för övrigt i Lund.

Tack för din tid!
Med vänlig hälsning!
 /Ingrid

Odla Svarar: 

Hej!
Vita smultron klarar sig säkert i Lund utomhus, jag har också sådana och det går bra i Göteborg. Plantera dem i rabatten så övervintrar de bra. Därifrån kan du flytta en del till balkongen inför sommaren. En vanlig trädgårdsjord duger bra, de är inte kräsna.

Vita smultron har den fördelen att fåglarna inte tar dem, de tror att de är omogna! :-) Allergiker brukar också tåla dem bra, även om de inte skulle tåla de röda.

Sylvia