Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Vita bladlöss

Hej!
Jag fick i vintras en orkidé som blommade vackert under hela vintern. Men så mot slutet av blomningen blev den angripen av något vitt luddigt. För mig såg det ut som ett mellanting mellan bladlöss och de där hårda platta krypen som suger sig fast på bladen, fast de här som sagt är vita. Det satte sig längst in vid stammen och installerade sig i alla skrymslen. Jag försökte med såpvatten men det ledde även till att hela orkidén gav upp, åtminstone med blomningen. Sen dess har jag ställt den isolerat och gjort sporadiska försök att tygla ohyran, men nu ser jag att den är på min vackra porslinsblomma (den fick tillfälligt stå på den plats som orkidén hade stått när jag skulle tvätta fönstren, kan det ha någon betydelse?). Vad är det och vad ska jag göra?

Tack,
Kerstin

Odla Svarar: 

Hej Kerstin,
Jag misstänker att dina plantor angripits av ullöss. De kan vara lite knepiga att bli av med, men i min artikel om ohyran finns en del tips.

Ta en titt och lycka till med att bli av med ohyran!

Vänligen,
Björn