Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Vit pulver på äpple blomknoppar

FruktträdsmjöldaggÄppleträ som är 8 år gammal och det har haft frukt på träden. De sista 3 år har det fått något vita pulver på blomknopp men inte alla, det är nästan varannan blomknopp och de som har fått vita pulver blir förtvinad och torka ut ramla ned eller blir brun.

Är detta SVAMP på knoppen?

De knoppar som inte har fått det vitapulver utvecklas till äpple?

Trädgården är sandjord belagt. Vi har ett annat äppleträ och det har inte vitapulver på blomknopparna. Hjälp .. är det svamp? Hur skall vi hjälpa Trädet och blomknoppar?

På foto ser man den friska blomknopp och vitpulverad blomknoppen.

tack för hand
Takeshi

Odla Svarar: 

Det är fruktträdsmjöldagg, alltså svamp. Det finns preparat i handeln som du kan spruta med. Men de som är så illa drabbade som på din bild är det bäst att ta bort genast, så de inte smittar ner resten också.

Sylvia