Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 399kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Vit Hortensia

Hej!
I våras fick jag en vit Hortensia med mörkt gröna blad. I början hade jag den inne men den torkade fort. Sen har jag haft den och har den fortfarande ute på min altan. Jag har varit noga med att vattna den så den inte har torkat ut. Nu blommar den och har till och med fått  rosa kanter på de vita blommorna.

Hur gör jag nu inför vintern? I natt hade vi vår första frost. Den står kvar i samma kruka som jag fick den i ej omplanterad. Kan jag plantera den ute eller räcker det att jag sätter ner den i vår källare? Har aldrig haft tur med hortensior förut. Har tre blå som blommade första året sen vi plantade dem nu tre år efter är det bara bladverk. Vad göra?

/Winnie

Odla svarar:

Hade varit bra om du hade planterat om den under sommaren. Men ta den nu och fyll en stor kruka med porös blomjord, gör hål i jorden med den gamla krukan och plantera hortensian försiktigt i hålet. Ta in den i ljust, svalt utrymme genast, den får inte stå i frosten om du tänker övervintra den inne. Om du ska ha den i källaren så ordna ett lysrör strax ovanför den och sätt en timer på 12-14 timmar/dygn. Sedan kan du gå dit och beundra den så länge den blommar! :-) Vattna då och då under vintern, den får inte torka ut. Eftersom den redan är omplanterad, så på våren behöver du bara ta fram den igen och ev. klippa ner något.

Sylvia

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
Erbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/
Klarna
Gå till https://www.postnord.se/
Postnord
© 2021 Odla.nu i Sverige AB