Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 399kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Vit brudslöja

Jag blir inte klok på det här. Var just på en handelsträdgård som föreslog vit brudslöja som blir 80 cm hög att ha som kantväxt som hänger ner(!) på vår 1-1,5 m höga mur, 20 m lång. Ringde nu ytterligare en handelsträdgård för att köpa fler plantor. Kvinnan där sa då. Nej du ska ha den låga brudslöjan som är svagt rosatonad. Den vita kommer inte att hänga ner! Hjälp! Vi vill att det ska vara en växt som är vackert "bullig" och hänger ner på vår inte alltför snygga mur. Vad ska vi välja? Och hur ska jorden vara sammansatt?

Mvh Kerstin

Odla svarar:

Det finns olika sorter av brudslöja, en del hänger ner, andra blir buskiga.

Den sorten som hänger ner heter Gypsophila repens, hängslöja, och blir bara 10-25 cm "hög" men är mattbildande, varför inte hängande från ett murkrön.

Den bulliga sorten heter Gypsophila paniculata och är den egentliga brudslöjan. Plantan bildar en luftig klot och hänger inte särskilt mycket.

Du har ju en hel rad andra "hängväxter" att välja bland, så varför inte sätta ihop olika? Förutom slöjorna, kanske någon av mur- och stjärnklocka, aubrieta, stenört, silverarv, vitpytta, bergnarv, stenkyndel, murreva, fjädernejlika, solvända, vinteriberis, penningblad, kudd-, moss- och krypphlox, liten såpnejlika (Saponaria ocymoides), olika fetknoppsväxter, timjan, praktveronika (Veronica austriaca)...

Sylvia

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
Erbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/
Klarna
Gå till https://www.postnord.se/
Postnord
© 2021 Odla.nu i Sverige AB