Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Vissna krukväxter

Hej,
Jag har två växter som för ungefär ett par veckor sedan började att vissna bort. Den ena växten vill inte återta sig, då jag böt mylla och den andra bara började vissna bort.

Jag tror inte att det beror på att jag vattnat dem för mycket, eftersom den ena har en självvattnande kruka och den andra vattnas när bladen blir lite gummiaktiga.

Den krukväxten som jag böt mylla på och som nu inte vill ta igen sig, så är en klängväxt med röda, aningen håriga klockor. Bladen är lite vaxaktiga och lite avlånga. Jag undrar om platsbyte kan inverka på att den inte trivs? Jag flyttade nämligen den till ett nytt, lite varmare rum, en vecka innan jag böt mylla på den.

Den andra är någon slags palm, med flera plantor i närheten av varandra. Stjälkarna med bladen liknar lite som kvastar och de kommer upp från en liten, tunn stjälk. Den har självvattnande kruka. Den började bara tyna bort och bladen blev grå och torkade bort. Jag tror inte att den kommer att återta sig, men vore glad om jag fick veta, vad som har hänt med den. Den har levt på samma ställe i 3 år och trivts bra, men nu så dör den bara. Kan en uv-lampa vara orsaken. Jag hade nämligen tidigare en uv-lampa riktad mot växterna, men den gick sönder och jag böt ut den till en vanlig lampa.

Jag är glad om jag kunde få något svar på mina frågor och få veta att det inte är något som kan gå över till de övriga krukväxterna.

med vänliga hälsningar, Caroline

Odla Svarar: 

Det är nästan omöjligt att leka blomdoktor utan att se patienten och kunna kolla vad som kan vara galet. Men ta ett förstoringsglas och kolla växterna ifall du hittar mikroskopiskt små kryp på dom. Då är det troligen kvalster.

Sylvia