Vipphortensia Limelight

Åsa

Hej

Jag måste ha varit otydlig när jag ställde min förra fråga om vipphortensia 'Limelight'.

Det är fel på min vipphortensia, den är aldrig grön, den är vit och ser exakt ut som en vanlig trädgårdshortensia. Om jag hade velat ha en sådan hade jag köpt en trädgårdshortensia men det har jag redan. Hur går det till när man får fram 'Limelight'? Året efter när jag var på plantagen såg jag på några exemplar som varit nerklippta, att de fick vita blommor, jag frågade varför och personen som jag frågade bara gick sin väg utan att svara.

Jag har också lagt märke till att det inte säljs några i butikerna där jag brukar handla längre. Hortogren som sålde dem förra året har också tagit bort dem.

/Åsa

Odla Svarar: 

Hej

Det låter ju som en olycka i förädlingsarbetet. Odlarna lämnar dock inga detaljer om vilka växter de korsar med, det kanske var så att det inte var en bestående mutation utan de har upptäckt fadäsen själva och dragit bort vipphortensia 'Limelight' från marknaden. Tyvärr vet jag inte mer än du när det gäller just vipphortensia 'Limelight'.

Jag tycker att du ska klaga där du köpte den och få något annat istället. Hortogreen verkar ha kvar den sortens hortensia på listan. Där finns en telefonnummer också, ring gärna och hör vad de har att säga och berätta gärna för oss andra också. Hortogreen

Med vänlig hälsning Sylvia