Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Vinterhärdig Petunia

Jag har en Petunia på min utebalkong sen i somras, det underliga är att den lever än trots att det varit ända upp emot 13 minusgrader ute! Hur kallt tål egentligen dessa Petunior och finns det perenna sådana? I alla fall tycks min Petunia tro att den är en vinterhärdig perenn därför denna undran! Jag har bild på den i kameran men har inte fört över dem till datorn än.

Mvh!
Anja

Odla Svarar: 

Det var ju konstigt! Petunia brukar inte vara särskilt vinterhärdig, så denna hör till undantaget! Till en sådan kämpe kanske man kan kosta på en vinterskyddsväv så att den inte fryser ner under senare delen av vintern, det kan komma långvariga frostperioder under februari. Det skulle vara intressant att höra om den klarade sig hela vintern!

Det är mest den långvariga barfrosten som tar död på våra icke-vinterhärdiga växter, en del klarar korta frostknäpp men inte flera dagars minusgrader i raken.

Sylvia