Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Vintergrön Liguster

Hej!
Vi är på jakt efter en färdig häck och har fastnat för vintergrön Liguster. Vi har fått nyss om ett ställe som säljer uppodlade solitärplantor av sorten Ligustrum v.atrovirens sol., i höjden runt 150 cm, med en diameter av 50-70 cm.

Odlaren säger att det går åt två plantor per meter. Vi är dock tveksamma hur detta gör sig som häck. Har du någon uppfattning om hur detta kommer att se ut? Är det en nackdel att plantorna är odlade som solitärer och passar denna sort av liguster som häck?

Tacksam för ev tips.
Med vänlig hälsning,
Anette

Odla Svarar: 

Ja, den funkar som häck också och om man köper större plantor har man ju insynsskydd direkt. Men då ska de behandlas som buskar, planteras i större hål och först i april-maj, beroende på var ni bor någonstans. Om plantorna är så stora så räcker det 2 st per meter. Ni kan jämna till dom lite i samband med planteringen, så att ni får lite häck-känsla.

Sylvia