Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Vintergrön liguster

Hej Sylvia och tack så mycket för ditt svar!
Vi väntar och hoppas att syrénen tätar sig med tiden!

En annan fråga vi har gäller Liguster. Vi har en häck (vintergrön liguster) som vi planterade för ca 3 år sedan som kommit upp jättefint. Nu vill vi förlänga den och sätta ny häck. Är det bäst att plantera på våren eller hösten? Vi har fått lite olika besked från olika handlare - men den vi har störst förtroende för säger att våren är bättre! Stämmer det?

Vi undrar också om det är någon skillnad mellan "vanlig" liguster och vintergrön när det gäller hur de tål skugga. Den nya platsen där vi skall sätta häck är lite skuggig av bladverk från träd... det lyser dock igenom några strålar sol under någon tid på dagen.

Mvh / Jerker & Monica

Odla Svarar: 

Ni bör fortsätta med samma sorts plantor ni redan har, det är ingen större skillnad på skuggtåligheten.

Och jag håller med att våren är bättre för de vintergröna växterna. Men det går att plantera vintergrön liguster även på hösten i södra delen av landet, om man gör det så pass tidigt att de hinner rota sig ordentligt.

Sylvia