Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Vintergrön Liguster

Hej,
Vi satte en häck med vintergrön Liguster för 3 år sedan. Häcken har kommit upp fint och vi önskar givetvis att den skall växa så mycket som möjligt nu i början. Vi har hittills klippt häcken 2 ggr/år. En gång nu på senvintern och en gång mitt i sommaren. Min fråga är om det är lämpligt att klippa häcken 2 ggr/år om man vill ha snabb tillväxt? Jag har för mig att jag läst någonstans att det räcker med en gång?

Mvh / Jerker

Odla Svarar: 

Det räcker med en gång, men då bör det vara en sommarklippning på senare delen av sommaren från midsommartid fram till hösten. Detta gäller dock färdigvuxna häckar, under uppbyggnad är det bra att klippa två gånger för att få en tät häck. Om man behöver justera den uppvuxna häckens höjd och bredd, är vintern den rätta tiden.

Sylvia