Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Vinterförvaring av perenner

Hej,
Tack för en toppensajt, vilken jag precis håller på att bekanta mig med.

Vore toppen om du kunde ta upp hur man vinterförvarar perenner som planterats i krukor på uteplatsen. Vi har en uteplats men ingen tomt som tillhör oss, varför vi har planterat tex. lavendel och Forsythia i större krukor. Hur ska vi ta hand om dem under höst och vinter samt när är det dags att ta ut dem i vår?

Sätter stort värde på ditt svar.
Med vänlig hälsning
Malin

Odla Svarar: 

Det beror lite på var du bor någonstans. I södra Sverige går det ofta bra att svepa in krukorna i isoleringsmaterial (t.ex. byggisoleringsmatta, en stor säck eller låda med frigolitships eller torra löv e.d.) och ha dem stående mot varmaste husväggen, dock så att det inte regnar på dom eller så att vårsolen inte gassar på dom och väcker dom för tidigt. Solskyddsväv kan användas vid behov.

Om man bor högre upp i landet, är det säkrast att ta in krukorna i något förråd e.d. som håller ett par plusgrader under vintern.

Man behöver kolla någon gång under vintern om krukorna behöver vattnas lite, de får inte torka upp helt och hållet, men inte heller vara blöta.

Sylvia