Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Vinterförvaring

Hej,
Jag köpte på försommaren en uppstammad lila ros som jag planterade om i en större kruka där den sedan stått hela sommaren och blommat. Hur skall jag  vinterförvara den? Jag måste väl låta den stå kvar i krukan?

Hälsn Birgitta

Odla Svarar: 

Hur du gör beror på var du bor någonstans. I södra landet går det säkert också att plantera den i rabatten och skydda med vinterväv vid behov, men det beror också på vilken sort det är.

Bor du norröver bör du ta in den, men ha den inte alltför varmt, bara så att jorden i krukan inte fryser. Rosen bör tappa bladen och gå i vila, så ta inte in den för tidigt. Ge den vatten någon gång under vintern, den får inte torka ut, men den ska inte vara alltför fuktig heller. Bara så att den klarar livhanken. På våren klipper du den sedan till frisk ved och formar kronan när du ska ta ut den igen.

Sylvia