Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

Kategorier

Visa alla resultat
Laddar varukorgen
0 kr(0 st)
  • Totalt: 0 kr
Till kassan

Sökresultat för

Produkter

Kategorier

Visa alla resultat

Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Vinterförvara Hängsälg

Hej Sylvia.
I våras köpte jag mitt drömträd - en helt underbar Hängsälg. Den står i en stor plastkruka på en öppen altan och har växt på sig en hel del under sommaren.

Det jag mest undrar över är vinterförvaringen... bor i Jämtland så jag tar för givet att den måste stå inne nånstans. Vilken temp vill den ha? Behöver den ljus? Kan den stå kvar i krukan? Ska den vattnas under viloperioden? När ska den flyttas in och när i vår ska den ut igen? (vi hade 4 grader i natt sa det borde vara ganska snart, eller?) 

Undrar också om den ska klippas eller ej. Låter man dom nya grenarna vara kvar eller ska dom bort?

Snälla Sylvia... ge mig råd om hur det ska skötas. Har verkligen förälskat mig i det här lilla trädet och skulle må himla dåligt om jag tog död på det.

Jättemycket Tack på förhand.
Hälsningar Gisela

Odla Svarar: 

Ja, du får ta in din sälg eftersom den står i kruka. Planterad i rabatten sägs den vara härdig till zon 6, som kanske är övre gränsen till vad den tål hos dig?

Har du ett förråd, en ladugård eller kanske en sommarstuga eller dylikt som håller några plusgrader under vintern? Det räcker med ett par tre grader. Där kan du ha din sälg när den väl har tappat bladen. Den kan stå kvar i krukan men gräv gärna krukan i en större låda eller dylikt med sand-torvströblandning, som du håller en aningen fuktig. Är trädet avlövat behöver den däremot inte ljus. Låt alla grenarna vara kvar och klipp vid behov på våren. Det behövs bara underhållsbeskärning om den växer galet.

Lycka till med din sälg!
Sylvia

Fel | Odla.nu

Fel

Felmeddelande

  • Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/html/includes/common.inc:2773) i drupal_send_headers() (rad 1482 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Error: [] operator not supported for strings i SearchApiSolrService->indexItems() (rad 588 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/search_api_solr/includes/service.inc).
Webbplatsen stötte på ett oväntat fel. Var vänlig försök igen senare.