Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 399kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Vinterförvara Hängsälg

Hej Sylvia.
I våras köpte jag mitt drömträd - en helt underbar Hängsälg. Den står i en stor plastkruka på en öppen altan och har växt på sig en hel del under sommaren.

Det jag mest undrar över är vinterförvaringen... bor i Jämtland så jag tar för givet att den måste stå inne nånstans. Vilken temp vill den ha? Behöver den ljus? Kan den stå kvar i krukan? Ska den vattnas under viloperioden? När ska den flyttas in och när i vår ska den ut igen? (vi hade 4 grader i natt sa det borde vara ganska snart, eller?)

Undrar också om den ska klippas eller ej. Låter man dom nya grenarna vara kvar eller ska dom bort?

Snälla Sylvia... ge mig råd om hur det ska skötas. Har verkligen förälskat mig i det här lilla trädet och skulle må himla dåligt om jag tog död på det.

Jättemycket Tack på förhand.
Hälsningar Gisela

Odla svarar:

Ja, du får ta in din sälg eftersom den står i kruka. Planterad i rabatten sägs den vara härdig till zon 6, som kanske är övre gränsen till vad den tål hos dig?

Har du ett förråd, en ladugård eller kanske en sommarstuga eller dylikt som håller några plusgrader under vintern? Det räcker med ett par tre grader. Där kan du ha din sälg när den väl har tappat bladen. Den kan stå kvar i krukan men gräv gärna krukan i en större låda eller dylikt med sand-torvströblandning, som du håller en aningen fuktig. Är trädet avlövat behöver den däremot inte ljus. Låt alla grenarna vara kvar och klipp vid behov på våren. Det behövs bara underhållsbeskärning om den växer galet.

Lycka till med din sälg!
Sylvia

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
Erbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/
Klarna
Gå till https://www.postnord.se/
Postnord
© 2021 Odla.nu i Sverige AB