Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Vinterförvara buxbom

Hej,
kan man vinterförvara en buxbom i kruka inomhus i lägenheten över vintern? På min balkong blir det både blött och kallt, så enligt vad jag har läst mig till av tidigare frågor är det kanske inte den mest lämpliga platsen.

Tack på förhand!
Per, Uppsala

Odla Svarar: 

Uppsala... kan du inte ordna en "vinterbostad" till buxbomen på balkongen då? Skaffa en stor frigolitlåda med lock som växten går i med kruka och allt.

Sådana såldes åtminstone förr hos Bauhaus m.fl. Packa buxbomen i lådan innan det börjar bli frostnätter. Använd gärna någon extra isolering runt själva krukan. Vattna. Ställ lådan intill väggen i något hörn där det är som "varmast". Lämna locket öppet för att växten ska få ljus så länge det inte är flera minusgrader. Under den kallaste tiden lägger du sedan på locket, men glänta det under perioder med plusgrader och kolla så buxbomen inte torkar, den kan behöva en slurk vatten då och då.

Jag tror nog att den har en bättre chans på detta sätt än om den står i en varm lägenhet.

Sylvia