Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Vinröd backsippa

Jag läste i senaste "Allt om Trädgård" om en backsippa (pulsatilla) som var vinröd, de visste inte vad det var för sort och jag är jätteintresserad av att veta vad den heter och var man kan få tag i den.

Där fanns även en pionvallmo (Black peony)som var jättefin, vinröd/svart i färgen, var kan man få tag i sådana?

Tack på förhand. Vill även fråga när man sätter dom olika växterna?
MVH Pernilla

Odla Svarar: 

Som de säger i AoT så vet de inte vad den vinröda sippan är för sort, den är ju frösådd. Men nästan likadan är Pulsatilla 'Röde Klokke' som säljs allmänt i plantskolorna på våren.

Frö till den ettåriga pionvallmon Papaver 'Black Peony' finns att köpa hos Weibulls och många andra som säljer frö av Lord Nelson etc. Så direkt på växtplatsen i maj eller förkultivera någon vecka för tidigare blomning.

Sylvia