Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Vinranka i kruka

Hej,
jag har fått en vinranka i present (det står inte vad den heter) och tänkte plantera den i en kruka med ställning på ett tak jag har utanför köksfönstret (bor i lgh utan balkong). Kan du hjälpa mig med vilken storlek på kruka jag bör köpa och vilken jord den mår bäst av. Plantan är ca 60 cm hög. Andra tips mottages också gärna.

Tack från Annika

Odla Svarar: 

En vinranka kan ju leva i många år och bli kraftig med mycket rötter. Du får nog satsa på 50 liter. Men tänk på att en kruka är mycket utsatt för kyla. Även om man isolerar den tränger kylan in förr eller senare. En planta som står nedgrävd i marken på samma lokal får värme från jordens innandöme så även om det tjälar går inte temperaturen ner lägre än -5. I en kruka sker avkylningen från alla håll och vid en långvarig köldperiod kan det bli neråt -15 grader och det tål inte rötterna. Du kan ha en sandblandad jord.

Göran