Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Vinbärsbuske med filtrost

När jag plockade blad från min svarta vinbärsbuske så upptäckte jag att den var angripen av filtrost. Bladen hade jag tänkt använda till att koka en svartvinbärsjuice. Jag rensade bort alla blad som hade synliga orange fläckar, men vågar jag använda de som ser friska ut eller kan de också bära på svampen och är det i så fall farligt?

Mvh Klara

Odla Svarar: 

Tja, det är inte säkert att de som ser OK ut inte också bär på svampsporer. Men de förstörs ju när man kokar dem, så farliga är de knappast. Dock är jag lite tveksam, så kanske du kan fråga någon vän som också har vinbär om du kan få blad från en frisk buske?

Sylvia