Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Vill plantera tujahäck

Hej Sylvia.
Vi står inför ett dilemma och behöver hjälp. Vi vill plantera en tujahäck som avskiljer vår tomt från gatan utanför. Problemet är att det står en stor tall i vägen, exakt i linje med den avsedda platsen för tujan. Vi är inte främmande för att fälla den då den skymmer en hel del, och dessutom verkar den inte må så bra. Men hur är det med tallens rötter, växer de nedåt eller utåt? Hur får man enklast upp dem för att förbereda så väl som möjligt för tujan?

Tacksam för svar,
Mvh
/Tomas

Odla Svarar: 

Tallens rötter växer mest utåt, så det blir en ganska omfattande grop när ni tar bort tallen. Men ska ni ha tujahäck just där så är ni nog tvungna, för annars tar tallen all näring från tujorna.

Ni kan fälla trädet, kapa alla rötterna och dra upp dem med hjälp av en liten grävskopa (s.k. larv).

Det finns även professionell hjälp att få om man inte vågar fälla själv. Då ska de ha ansvarsförsäkring och ge er skriftligt anbud.

Sylvia