Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Vilken sorts tak skall jag använda

Hej Göran
Jag skall bygga ett växthus av dubbelglasfönster. Men den stora frågan är vilken sorts tak jag skall använda. Jag vill ha isolertak av någon sort för att få ett bra klimat och en så lång odlingssäsong som möjligt. Det finns många sorter att välja på, men jag vet inte om jag skall välja opalfärgat eller ett klart tak. Jag har ringt och rådfrågat Willab två gånger och fått olika svar!

Växthuset skall byggas mot en södervägg som har sol hela dagen utom då huset skuggar.

Jag planerar att odla tomater, gurka, paprika, chili, vattenmelon, jordgubbar, sallad och vindruvor på spaljé mot väggen.

Mycket tacksam för svar
hälsningar Mats.

Odla Svarar: 

Jag skulle nog ta ett lamelltak med så bra isolering som möjligt. Ljuset brukar alltid räcka till under odlingssäsongen. Det är kanske ändå nödvändigt att skugga. Jag skulle inte lita på tekniken och om du vill odla på vintern med extra värme måste du nog ändå ge extraljus.

Göran