Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Vilken blomma är det

Mirabilis jalapa, underblommaHej
Jag trodde det var frö till stockrosor jag sått men det ser jag ju att det inte är. Vad är det för blomma? Är den 1-årig eller perenn?

Vänliga hälsningar
Ingegerd

Odla Svarar: 

Den ser ut som Mirabilis jalapa, underblomma.

Den är en mycket iögonfallande ettårig sommarblomma med stora trumpetlika, doftande blommor som kan vara rosa, gula, cerise och vita och samma planta kan ha blommor med olika färger. Plantan är yppig, omkring 60 cm hög. Fin i rabatt och även i stora krukor och samplanteringar. Den har köttiga rotknölar som man kan försöka övervintra frostfritt, i södra Sverige kan de ibland till och med övervintra på friland.

Sylvia