Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Vildvin

Hej Sylvia,
Jag har just köpt vildvin och vill att denna ska klättra på fasaden (eternit). Saken är den att jag har dränerat runt om huset och kan inte ha rabatter intill och min fråga är om jag kan plantera vildvinet i en kruka och i så fall hur ska jag göra med övervintringen? Klarar den att stå kvar i krukan under vintern eller måste den ner i frijord?

Tack på förhand!
Kari

Odla Svarar: 

Beror lite på var du bor någonstans. Det finns en ny kruka som isolerar mot vinterkylan (Lindesbergskrukan) men man kan också bygga en stor trälåda som man isolerar invändigt med frigolit.

Det bästa vore om du kan ha den i frijord. Du kanske kan fixa en pergolagång så pass långt från huset att den hamnar utanför dräneringen. Du kan sedan ha vinet på den och gå under själv? När vinet har nått över pergolataket kan den klättra på fasaden sedan.

Sylvia