Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Vildtomt

Vildvuxen tomtHej!
Vi har just köpt ett torp med ca 10 000 kvadratmeter vildvuxen tomt. Hur skall man göra för att förvandla en del av den till gräsmatta? Bränna, använda trimmer sedan gräsklippare, jordfräs? Hur skall man sköta det som skall vara vildtomt? Vi vill inte att det skall växa upp massa sly. Förmodligen finns det en hel del blommor som nu "kvävs av allt gräs", hur skall vi göra?

Hälsningar Eva

Odla Svarar: 

När det gäller gamla torpställe så är det viktigt att skynda långsamt och titta vad som kommer upp. Bästa tillfället för det är på våren: då kommer alla lökväxterna upp och du kan sedan göra en skiss och fotografera var de finns. På våren syns också ev. perennerna bäst innan gräset har hunnit ta över, så att du ser var du behöver rensa för att ge de, plats att växa. Gödslas behöver de säkert också.

Det du kan göra nu är att ta bort ev. busksly och rotogräs i möjligaste mån.

Det finns böcker som förklarar hur du ska göra med allt, det är för mycket för att förklara här. Fråga efter sådana böcker i biblioteket och bokhandeln.

Lycka till!
Sylvia