Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Vildskott

Hej Sylvia!
Skrev till dig för en tid sedan med anledning av att jag hade "övervintrings-problem" med alla mina rosor som jag satte i våras. Fick svaret att jag nog borde gräva ned dem allihop så gott det går och sedan kanske även fylla på överst med ytterligare jord. Vill bara tala om för dig att nu kommer en bob-cat i helgen och skall göra storverk och gräva diken och hålor till alla blomster. Håll tummarna!

Men, nu till frågan, min Alchymist som ränner iväg som den värsta lian, får en massa - vad jag tror - är vildskott. Varje bladkvist har 7 blad - precis som "moderplantan". Kan dessa sprätor verkligen vara vildskott. Har inte lyckats ta mig ned under okuleringsstället och kollat upp varifrån de kommer. Är det vanligt med vildskott på Alchymist?

Jag har dragit bort 3 långa skott - var och en över 2 m långa - och nu återstor ytterligare 4 långa skott. Är det rimligt att det bildas så här många vildskott av denna art? Alla rosor växer annars som stora vassruggar och denna Alchymist är ca 2 m på varje skott. Du ser vilket problem man har skapat...

Många hälsningar från Eva i Roslagen och Edsbro

Odla Svarar: 

Det behöver inte vara vildskott, men det enda sättet att kolla är just att gräva sig ner till okuleringsstället och kolla!

Min Alchymist kommer också med låååånga piskor som sedan blommar på senhösten, så den kan mycket väl göra så.

Så du får nog ta och gräva dig ner :-) i alla fall och kolla!

Sylvia