Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Vildkaprifolen tar överhand

Vildkaprifolen tar överhand. Har tagit upp en stor del av tomten. Riva upp rötter och kapa det blir bara mer och mer, klättrar till och med upp i stora björkar. Jag bor i södra Halland och "jorden" är i stort bara sand. Ge några råd vad jag ska göra då det är bästa solhörnan på tomten.

Tackar på förhand.
Lotta 

Odla Svarar: 

Ja, det var inte det lättaste att bli av med en väl inbodd vildkaprifol! Men vilken doft!

Det är tyvärr bara råstyrkan som gäller, dvs. riv upp den med rötterna, för annars kommer den bara om och om igen. Försök lirka upp så mycket rötter det bara går, men den kan ändå komma igen om det blir kvar rötter med skottanlag på. Så det behövs säkert en och annan efterrivning: när ni ser att den sticker upp någonstans så är ni där och river igen så långt det går. Men det kanske går lätt att riva i en lätt sandjord.

Sylvia