Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Vildhallon

Hej Sylvia!
Vi har en stuga i ett sommarstugeområde där vi har en massa vildhallon i ett grönområde som inte ger mycket bär. Vad ska vi göra för att bli av med dessa? Är det bara att klippa varje år eller har du något bra knep. Det går inte att gräva ur där för det är i en sluttning. Vi klipper så mycket vi kan.

M.v.h. Lise

Odla Svarar: 

Att klippa brukar inte gå, de kommer igen från rötterna. Täck området med en svart, tjock plast och sedan kan du lägga byggtimmer e.d. på kanterna som håller kvar täckmaterialet och så täck med något snyggt, typ grus eller täckbark. Låt det vara några år, så kanske du har blivit av med hallonet sedan.

Under tiden kan du också odla i pallkragar ovanpå plasten eller bygga snygga odlingslådor av byggtimmer och fylla med jord.

Sylvia