Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Vild toffelblomma

Hejsan!
För någon vecka sedan begick jag ett misstag. Jag var på Blomsterlandet och såg en vild toffelblomma och dumt nog köpte jag den inte. Nu, när jag kom tillbaks så fanns det givetvis ingen kvar. Jag har aldrig sett dem i affären tidigare utan bara i inredningstidningar. Dom är otroligt häftiga, nästan lite orkidéliknande.

Vet du om de säljs någon annanstans? Jag tror att den kallades för vild toffelblomma. Den var mer spretig och yvig än de toffelblommor som säljs i vanliga affärer periodvis. Dessutom brukar ju såna toffelblommor bara blomma en gång och sen aldrig mer. Vet du något om just denna speciella blomma? Jag har sökt på nätet men inte hittat något vettigt. Det som stod här på Odla var bara om den "vanliga" sorten.

mvh/Veronica

Odla Svarar: 

Jag har inte sett den så jag är osäker vilken art det är du vill ha. Du kan googla med Calceolaria så kanske du hittar "din" växt. Sedan är det bara att ringa runt till olika Blomsterlandet-butiker och fråga om någon har den kvar.

Skulle det möjligen kunna vara Calceolaria biflora du jagar? Se här: http://www.pinguicula.org/pages/plantes/pinguicula_chilensis_VF.htm (rulla ner lite).

Om det inte var Calceolaria biflora, så kanske Calceolaria integrifolia då? http://davesgarden.com/guides/pf/showimage/127812/

Sylvia