Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Vem äter på vår ligusterhäck

LigusterhäckVi har en gammal stor ligusterhäck som dom senaste två åren blivit offer för någon som äter på bladen. Praktiskt taget alla blad på denna stora häck ser ut som på bilden. Vad kan vi göra? Nu i slutet av juli ser det ut så här. Vi har upptäckt små gröna larver på baksidan av bladen. Säg inte till oss att vi måste bränna alla blad på häcken, det måste finnas något man kan spraya på som inte skadedjuren tycker om?

Hälsningar Sylvia

Odla Svarar: 

Det är precis vad man ska göra, alltså samla och bränna alla angripna blad medan larverna är kvar! Men jag antar att det ter sig ganska jobbigt på så stort område, så försök med att spruta med ett lämpligt preparat. Enklast om du frågar trädgårdsmästaren i närmaste Garden Center vilka preparat de har inne som du kan använda.

Sylvia