Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Växthusplacering

Hej Sylvia!
En glad amatör, som fick ett litet växthus här. Hittade dig på odla nu och klickade. Heter Ulla bor i Nynäshamn och har satt från busktomater, tagetes, lobelia, petunior. Endast petuniorna som bara blev några av. Men dom andra... oj. Ser att det kommer knoppar på tagetesen. Lobelian är bara en massa blad... ops. Tomaterna busk har jag förstått att jag måste sätta i större kruka. Men tror jag gjorde fel, då jag satte växthuset i sol fönster i läge väster. För ljust va? Tacksam om du har tid och skicka några råd.

Kramar från Ulla

Odla Svarar: 

För ljust kan det knappast vara i ett växthus, däremot kan det bli för varmt. Du får se till att vädra om det blir för varmt. 

Och visst, tomaterna ska planteras om djupt i en stor kruka och massor av vatten ska de också ha. Du kan också plantera direkt i en jordsäck, 2 plantor per säck. Det finns specialjord att köpa. Börja gödsla en gång/vecka efter ca. 3 veckor från omplanteringen. 

De andra växterna kan du börja vänja för utelivet. Skola ev. om eller plantera direkt i dina sommarkrukor och ha ute under dagen, ta in under natten tills de vant sig med utelivet på en vecka ungefär. 

Lycka till!
Sylvia