Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

Kategorier

Visa alla resultat
Laddar varukorgen
0 kr(0 st)
  • Totalt: 0 kr
Till kassan

Sökresultat för

Produkter

Kategorier

Visa alla resultat

Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Växter mot halvskuggig, fuktig betongmur

Maria L

Halvskuggig, fuktig betongmur (söderläge fast muren är skuggig). Vi har grön vildvin som växer på muren och vill har fina växter vid rötterna. Ytan är 5x3 m och är på baksidan av ett radhus med brant sluttning uppåt så att det blir som ett grop. Inga stora växter då platsen är trång. Vi gillar engelska trädgårdar. Vi har försökt med pion men den trivs inte där alls. Klätterrosen New Dawn växer mycket. Kan förslå några nya växter?

Det har börjat komma upp någon rökig svamp mellan betong plattorna. Svampen ser ut som små bruna bollar och dammar. Vi har försökt att ta bort dem manuellt, spray med Round-Up men ingenting fungerar. Vad är det för någonting och vad ska vi göra för att få bort dem?

Maria

Odla Svarar: 

Att det inte växer så bra kan bero på att vildvinets glupska rötter tar all näring från de andra växterna. Så det gäller att välja plats så långt från vildvinets rötter som det går. Om man väljer andra klätterväxter så kan man ju sedan rikta upp dem på muren så de kan klättra där båda två. Det finns t.ex. olika sorters klematis, t.ex. Clematis viticella, italiensk klematis, finns i många färger och är ganska oöm.

Gillar ni engelsk stil och har skuggigt intill muren, pröva stora, yviga ormbunkar! Den kan klara konkurrensen med vildvinet. Men plantera den inte alldeles intill klematisens rötter, då denna inte gillar rotkonkurrens.

Så till svampen. Den låter som röksvamp. Röksvamp är ätlig så länge köttet är vitt, alltså innan sporerna börjat mogna. Det sega skalet ska tas bort före tillagning. Så ät upp dom! Annars kan du pröva att vattna några gånger med Atamon-lösning (konserveringsmedel för sylt och saft!) och se om det kan ge någon effekt.

Sylvia

Fel | Odla.nu

Fel

Felmeddelande

  • Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/html/includes/common.inc:2773) i drupal_send_headers() (rad 1482 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Error: [] operator not supported for strings i SearchApiSolrService->indexItems() (rad 588 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/search_api_solr/includes/service.inc).
Webbplatsen stötte på ett oväntat fel. Var vänlig försök igen senare.