Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Växt och flyttning

Hej Sylvia!
Jag bor i brf med trädgård men ska flytta till mitt föräldrahem. Vet ej när. Kan ske under vintern.

Nu finns det en massa växter som jag inte vill lämna. Hur går det att flytta dem och när är säkrast? Ska delning ske nu i så fall.

Växter jag vill flytta är bla, "Klematis, Iris, Akleja, liljor och fyra rosbuskar. Rosbuskarna kommer blomma fram till i september. går de flytta sen eller måste de lämnas. De är 1 år gamla.

Jag har också 7 vinbärsbuskar som jag haft i några år men det kommer knappt inga vinbär på 4 av dem. En växer inte heller. Vad fel?

Annelie

Odla Svarar: 

September-oktober passar bra att flytta växter, så det är lugnt. Eftersom det är ditt föräldrahem dit du flyttar, kan du väl börja flytta växter redan nu. Så lämnar du buskarna till sist och tar dom när dom har blommat färdigt.

Vinbär kräver mycket gödning och bra jord. De får inte heller torka ut. Kanske felar det någonstans där. Om du flyttar dom också, så ge dom kompostjord i det nya stället och kogödsel på våren.

Sylvia