Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Vaxblomma, Chamaelaucium uncinatum

Hej!
Jag har köpt en växt som heter Waxblomma på Hortus. Den ser ut som en tall med barr, på en stam och med små vita blommor på toppen. Hortus vet inte hur man sköter den, och jag fick adressen till denna sait.

Vet du något om den? Ska den vattnas på fat eller doppas eller vattnas uppe ifrån. Kan den stå i ett öster fönster = mycket sol på förmiddagen och mitt på dan?

Vet du något om den, skriv gärna och berätta hur jag ska sköta den fina och ovanliga växt.

MVH Marita

Odla Svarar: 

Vaxblomma, Chamaelaucium uncinatum, kallas också tallmyrten, pga. sina tallbarrliknade blad precis som du påpekar. Tillhör myrtenfamiljen och kommer från kustängarna norr om Perth i Västra Australien. Den är inte världens lättaste växt att klara i våra torra och varma rum, den trivs bättre ute under sommaren men tål inte kylan under vintern. Ett "uterumsväxt", passar bra om man äger ett uterum som håller några plusgrader under vintern. Men du kan försöka klara den i ett svalt, ljust rum, utan gassande element under växten, med normal vattning och gödning och kanske en dusch då och då från blomsprutan.

Den är en typisk kortdagsväxt, beter sig ung. som en julstjärna och är ganska svår att få att blomma om hemma.

De ex. som säljs som krukväxter är retarderade, så att de är låga och knubbiga, men kommer sedan att dra i höjden när retarderingen släpper.

Sylvia