Vattna hibiskus

Hej!
Jag undrar hur jag kan vattna min hibiskus under min semester Jag har en mycket fin hibiskus, den blommar och trivs bra i mitt fönster. Jag ska vara på semester i två veckor, hur ska jag göra med vattningen? Ja vet att den inte får torka ut. Och att den inte tycker om att stå med rötterna i vattnet, så självvattnande krukan är utesluten. Hur gör jag att bevara min vackra hibiskus!

Tack på förhand.
Med vänliga hälsningar
Sofia

Odla Svarar: 

Det finns olika semestervattnings-anordningar i blomsterhandeln och i Garden Centers att köpa. Kolla vilken som skulle kunna passa dig.

Det finns t.ex. trådar som man sticker ner i krukan från en vattenbehållare. Trådarna ska ligga i blöt ett tag först för att kunna suga vatten innan man stoppar dem i jorden och krukan ska vara välvattnad i förväg. Testa gärna någon dag innan du reser så att det funkar.

Sedan finns en hemmakonst: ta en petflaska, fyll med vatten och kör in (med tummen över öppningen) denna upp och ner i jorden, stöd flaskan mot fönstret e.d. Krukan ska vara välvattnad i förväg även här för att det inte ska rinna för mycket vatten på en gång. Testa!

Sylvia