Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Vattensnok

Sylvia Svensson

Tacksam för tips på hur man blir av med en snok som slagit sig ner i vår lilla trädgårdsdamm. Befarar att den äter upp våra guldfiskar och grodor. Vi uppskattar inte heller att den solar på vår uteplats.

Annica

Odla Svarar: 

Snoken är helt ofarlig mot människor. Snoken är fridlyst i Sverige.

Den simmar bra, varför man ibland kallar den för vattensnok. Den trivs bäst i och i närheten av vatten, på sumpiga stränder och liknande. Snoken äter främst vattenlevande djur som fisk och grodor, men kan även ta andra smådjur. Så om ni vill bli av med den kan ni bära iväg den till någon fuktig ställe långt borta från huset.

Sylvia