Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

"Vårtor" på blad

Hej!
Jag har 4 st.Phalaenopsis i ett fönster i mitt vardagsrum. Nu upptäckte jag att en av dom fått små knölar som ser ut som vårtor på båda sidor av bladen. Vårtorna är bruna och lite hårda. Innehållet i en del av dom såg ut som ett rosa/beige färgat pulver medan det i en del var som gegga. När man skrapar av "vårtorna" får man lätt bort dom och det verkar inte vara någon synlig skada på bladen. Vad kan detta vara? Är det smittsamt blommor emellan? Kan tillägga att jag odlar dom i lekakulor i glaskupor, sk.hydrokulturodling.

Mycket tacksam för svar.
Mvh. Anne.

Odla Svarar: 

Hej Anne,
Tyvärr misstänker jag att du har sköldlöss. Se följande artikel för råd.

Lycka till!
/ Björn