Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Vårlök

Hej,
jag har en gräsmatta som är full med vårlök. Vackert tycker vissa, men jag är mindre förtjust. Jag har börjat anlägga rabatter i gräsmattan, och även där är det gröngult av vårlök. Hur får jag bort dom?

Lotta

Odla Svarar: 

Inte helt lätt eftersom de har lökar. De förökar sig både med frö och genom att få pyttesmå sidolökar. Så antingen får du använda markfolie och ny jord när du gör dina rabatter eller sålla jorden väldigt ordentligt med en småmaskig såll (inte helt lätt!).

De i gräsmattan minskar om du klipper gräset innan de har hunnit bilda frö och du stör dem genom att hålla blasten kort på våren så den inte kan leverera näring till lökarna.

Sylvia