Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 399kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Varför inga bär

Hej!
Vi har ett biggaråträd (Stella) i vår trädgård ,som varje år blommar vackert med rikligt med blommor. Det är ca.10 år gammalt så vi tycker att det är dax att få skörda snart. Varje år har vi haft kunnigt folk som beskurit det. Trädet står i norra Bohuslän ca.100 m från en havsvik. De senaste åren har vi fått någon typ av ohyra på det så bladen har rullat ihop sig och hela trädet har slokat och sett lesset ut. Varför får vi ingen frukt? Har det någon betydelse när på året beskärningen sker? Vi har beskurit det i febr.-mars.

Tacksam för svar.
Gudrun

Odla svarar:

Det är just det, ni har beskurit på våren och då försvagas trädet då det blöder. Stenfruktträd (körsbär, aprikos, plommon och persika) ska beskäras efter skörden på hösten, men man ska inte hålla på oCH beskära varje år, bara om det verkligen finns behov så att trädet ser fult ut e.d. Så låt det nu vara ifred några år. 'Stella' är kraftigvuxet, så man ska inte försöka hålla det tillbaka för mycket med beskärning.

Skaffa ev. en partner till det också. Även om 'Stella' är självfertil, så ökar chansen till pollinering om det finns ett annat sötkörsbärsträd i närheten som blommar samtidigt.

Sylvia

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
Erbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/
Klarna
Gå till https://www.postnord.se/
Postnord
© 2021 Odla.nu i Sverige AB