Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Varför gulnar Tuja Brabant

För åtta år sedan satte vi 72 tujor brabant höjden var ca 150cm. Efter två till tre år så började vissa att gulna i topparna. Jag har tillgång till vatten så det är ej det felet. Tujorna står i söderläge med varierande jordart.

Så för tre år sedan dog två tujor de var då ca två meter höga jag skaffade då två nya vid Plantagen i Örebro och planterade dem i början på maj. Men nu ställer jag frågan. De nya tujorna är som våra andra tujor på vår tomt "gröna" året om. Varför står dessa två tujor av samma sort som vintergröna på vintern - vårarna men ej de andra i häckraden, det är det som är så underligt. Alla andra tujor i häckraden är bruna och gula stor del av vår och försommaren medan de andra två är gröna året runt. Jag har talat med många experter men ingen kan riktigt förklara varför. Upp till bevis, kan jag få någon hjälp.

Göran

Odla Svarar: 

Jag kan bara komma på en förklaring om de nu står i samma jord med samma förhållanden: du har fått en annan sort, dvs. det är inte 'Brabant', eller kanske inte en tuja alls, utan en cypress. Men utan att se dem kan jag inte avgöra det.

Sylvia