Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Vårblomster redan nästa vår

Hej Sylvia!
Jag och min familj ska bli parhusägare i November med en liten tomt på 430 kvm. På tomten finns inga rabatter men däremot ett och annat träd. En stor och vacker blodbok, äppel- och plommonträd och lite annat smått och gott. Ungefär halva tomten är i skugga en hel del, på grund av blodboken, och sluttar dessutom lite grand. Andra halvan är mer plan och mest utan skugga. Blommor är kul och jag funderar på att ordna rabatter utmed tomtgränsen och ev. en "rundel" nånstans för jordgubbar eller smultron. Kanske också en plats för sockerärtor, lite grand i alla fall.

Min fråga är om jag kan/bör förbereda något med detta i november eller till våren? Kan du ge mej lite tips om vad, när och hur jag ska göra för att komma igång? Finns det möjlighet att få njuta av vårblomster redan nästa vår? Är ju nybörjare men vill gärna få lite nöje av trädgården redan första året.

Vi bor i Göteborg.
Tackar på förhand! *EWA*

Odla Svarar: 

Visst hinner du börja redan i höst, du kan göra i ordning rabatter, plantera buskar och perenner och inte minst lökar. Smålökarna kan det vara för sent för i november, men tulpaner går utmärkt. Du kan passa på att skaffa billiga reaplantor och -lökar när plantskolorna säljer ut på hösten.

Hur skulle det vara om du talar med de som bor där nu och frågar om du får komma och börja med trädgården nu? Du kommer säkert att ha annat att göra när du väl ska flytta, så om du kan komma dit nu under hösten och jobba i trädgården vore det väl toppen?

Sylvia