Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Våra oxbärsbuskar dör

I vårt villa område har vi sedan 60-talet 1000 tals oxbärsbuskar planterade i häck. Några av dessa har nu börjat dö, vad kan det bero på?

Är det en sjukdom?

I så fall går det att plantera nya oxbärsbuskar på samma ställe?

John

Odla Svarar: 

Utan att se det är det svårt att veta, men om häckarna är från 60-talet, är det förmodligen ålderdomen som kommer. De får svampsjukdomar som gamla och så småningom dör de. Häckar är inte eviga, precis som vi människor, de blir gamla de också.

Man bör helst skifta sort om man ändå ska göra en ny häck, helst ska man gräva upp den gamla jorden och ersätta med ny och om det låter sig göras, låta det vara i träda ett par år.

Men för att få en okulärbesiktning kan ni ju gå ihop med alla som har dåliga plantor och ta dit en certifierad trädvårdare/arborist (kolla på Gula sidorna) som får titta och bedöma läget och ev. komma med förslag på åtgärder. Klippa ner eller byta ut?

Sylvia