Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Var plantera pluggplantor

Hej!
Jag har beställt och fått ett antal småperenner av er och planterat dem i rabatterna. Jag ser att det går lite trögt och idag skriver Göran i nyhetsbrevet att det är dags att plantera nu så att de hinner växa till sig innan de ska ut i rabatten. Bör jag sätta dem i kruka istället? Hur stor blir skillnaden?

Annika

Odla Svarar: 

Du kan i och för sig plantera dem direkt i rabatten och de mår bra där, om du ser till att de inte behöver kämpa mot ogräs och ohyra och att de har bra, näringsrik jord och vatten.

Det vanligaste är dock att plantera dem först i rymliga krukor med god jord så att får växa till sig innan de kommer i rabatten. Men man kan alltså göra vilket som, om man ser till dem sedan med vatten och gödning.

Sylvia