Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Var köper man pyretroid

Hej,
läste ett svar du gett angående pilbladsstekeln, att medlet man använder är Pyretroid, ser att flera skribenter irriteras över ditt svar. Det är tydligen inte alls enkelt att köpa detta medel. Jag har vandrat runt i samtliga trädgårdsbutiker allt ifrån Granngården till Plantagens stora avdelning för diverse preparat. Det finns inte i handeln.

Det som "liknar" är ett medel som heter Pyrsol. Jag är som många andra en vanlig intresserad trädgårdsmänniska och jag vet inte vad du menar.

Heter produkten Pyretroid eller är det ämnet? Och i så fall vill jag veta i vilken produkt ingår detta ämne.

Kristina

Odla Svarar: 

Det är ämnet som ingår, handelsnamn finns det många av, t.ex. just Pyrsol. Pyretrin är ett naturligt bekämpningsmedel, utvunnet ur en prästkragesläkting och som passar bra för att ta kål på kvalster, spinn och annan ohyra på växterna.

Pyretroid heter den syntetiska varianten av denna preparat, se t.ex. här: http://chaos.bibul.slu.se/sll/sjv/ och http://www.lakemedelsverket.se/

Så jag förstår inte vad finns det att bli irriterad för? Ordet är rätt och medlet finns, kanske inte den syntetiska numera för hobbyodlare, då man inte så länge sedan har infört strängare regler. Men det finns säkert kvar hos en och annan odlare ändå.

Sylvia