Var köpa stora träd?

Pari

Hej

Kan man köpa stora granträd? Vi har två stora granar som började tappa färg och det blir värre. Utan dem blir min trädgård mycket tom.

MVH Pari

Odla Svarar: 

Hej

Dina granar kanske drabbades av vinterskador under den osedvanligt kalla vintern i år, det var ju barfrost långt in på våren.

Det finns ganska stora träd att köpa. Det kan vara en idé att först höra med kommunens parkförvaltning om de kan leverera stora träd. De kanske till och med kan komma hem och plantera också, men det varierar ju från kommun till kommun, alla gör inte det.

Annars finns det stora träd att beställa från vissa plantskolor, som till exempel Tönnersjö Plantskola. Kontakta dem för att diskutera detta. Stora träd brukar vara ganska dyra. Här hittar du deras hemsida: Tönnersjö Plantskola

Fråga också din lokala plantskola om de kanske kan leverera på beställning och ta offert från flera håll för att se vad det kostar och kunna jämföra.

Men jag tycker att du bör vänta till våren innan du planterar en ny barrväxt, den har bättre chans att klara sig om den får sommaren på sig att etablera sig.

Med vänlig hälsning Sylvia