Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Var kommer fikonen i från

Har sedan några år ett fikonträd i min trädgård och varje vår så är jag övertygad om att det har dött över vintern. För där står bara en spretig pinne utan tecken på liv men så plötsligt händer det! Det kommer små fikon utan blommor utan bin, sedan dyker det upp lite blad och vips så har jag ett praktfullt fikonträd igen. Jag vet att du svarat på frågan tidigare men jag tittar på mitt träd varje dag och kan svära på att jag inte har sett tillstymmelse till blommor.

Hälsningar Stina

Odla Svarar: 

Fikon är lurig, du ser inga blommor! Blommorna som är mycket små och utvecklas inne i frukten, som är sammansatt av en mängd småfrukter och den uppsvällda, köttiga blomställningen. De pollineras av honan till fikonstekeln som är mycket liten. Den kryper in till blommorna genom ett hål i fikonets spets. Förr fick man inga mogna fikon där fikonstekeln inte kunde leva, men nu finns sorter som ger frukt utan befruktning.

Sylvia