Vandalisering av trädgårdsland :(

Feliz

Hej Jag har sökt runt på internet i flera dagar å blev så lycklig när jag såg er hemsida! Tänkte att nu äntligen kanske jag kan få svar! Det står på er hemsida att detta är en mötesplats för odlingsintresserade. Tyvärr är det så att någon har hällt över medel på mitt grönsaksland så att löken har fått vita torra fläckar å myntan har torkat. Någon har hällt något som ser ut som ett vitt medel, typ som salt. Detta är andra gången! Någon som vet vad det kan vara? Jag vore innerligt tacksam om ni kan svara på det! Jag som har kämpat hela våren å nu för att få till alla mina grödor! Med vänlig hälsning, Feliz

Odla Svarar: 

Hej!

Det är alltid så tråkigt om man råkar ut för folk som vill sabotera för andra. Men det är inte så mycket man kan göra åt det om man odlar på ett kollo t.ex. Man kan försöka prata med grannarna och fråga om de vet något eller har observerat någon obehörig där. Om man lyckas t.ex. fota personen så kan man kanske göra en polisanmälan om sabotage. 

Du kan också prata med kommunens kontor där de fördelar lotter och berätta, be att få en annan lott kanske. Fråga också om det finns någon ersättning att få.  

Jag tror att det kan vara just salt, det kan orsaka vita fläckar och torra blad. Så ser du något pulver runt växterna, ta bort det innan du vattnar så att det inte tränger ner till rötterna. 

Ge inte upp, det ska lyckas förr eller senare!

Sylvia