Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Vanda med alger på rötterna

Jag köpte nyss en Vanda som har en hel del alger på rötterna. Är det lämpligt att ta bort algerna och hur gör jag det bäst? Jag har provat på en liten del av en rot att ta en mjuk svamp och mycket försiktigt torka bort algerna efter att först ha blött rötterna.

Joakim

Odla Svarar: 

Hej,
Tack för din fråga.

Om plantan hittills växer med algerna på rötterna bör du låta den fortsätta växa så. Jag tror till och med algerna kan hjälpa till att öka fuktigheten i rötterna vilket är mycket bra (till en gräns). Fuktighet är ett av de svåraste kapitlen vad gäller Vandaodling...

Så behåll algerna!

Mer info om Vandor finns på min webbplats.

Vänligen,
Björn