Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Valnötsplanta

Hej Sylvia,
under en flyttresa transporterade jag bland annat min halvår-gamla valnötsplanta på tåg. Därefter tappade den bladen, och sätter inte nya. Vad kan jag göra för att hjälpa dem på traven? Jag har satt den i en större kruka i soligt fönster.

Emilia

Odla Svarar: 

Valnöt är ju ett lövfällande träd, så det vill kanske gå i vila nu. Tänker du ha den ute eller inne? Om du ska ha den som krukväxt, så måste den ha en sval (några plusgrader räcker) viloperiod under vintern, då du vattnar den så den inte helt torkar ut, men inte lika mycket som under sommaren. På våren ska den sedan fram igen till en ljus plats men det bör fortfarande vara svalt. Under sommaren kan den stå ute.

Sylvia