Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 399kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Valnöt och glanskörsbär

Hej,
fråga 1: satte i höstas (2005) ett ca 3 meter högt valnötsträd. inser nu att det står lite för nära staketet. vi vill ju inte orsaka grannosämja o funderar därför på om det är möjligt att flytta trädet. Tror du att det är möjligt o hur gör vi det på bästa sätt?

fråga 2: vi satte hösten 2005 fyra 2½ m höga enstammiga glanskörsbär. De växer fint o tre av dem har mörka gröna blad, men det fjärdes blad är ljusare gröna, ser lite trötta ut o på några kvistar har bladen trillat av. Vi kan inte se angrepp på bladverket, men längst ner på stammen kådar trädet väldigt. kådan är större än en stor stenkula. vad kan det vara för fel? Och vad kan vi göra åt det?

med vänliga hälsningar
Tinna
ps
uppskattar er sida mycket.

Odla svarar:
  1. Ni kan försöka flytta på den på hösten efter att den tappat bladen och gått i vila. Gräv upp hela rotklumpen och flytta till en i förväg färdigställd planteringsgrop. Se till att vattna i början!

  2. Gummiflöde är oftast tecken på att trädet inte mår bra. Dålig jord, frost, torka, för kraftig beskärning... det finns flera orsak. Kolla att det inte är sämre jord på platsen är för de övriga eller att den inte är torr.

    Den kan också ha drabbats av stam- och bladbakterios, kanske var den sjuk redan från början? I så fall bör ni byta ut den. Prata med plantskolan, ni kan ju ha garanti kvar på den.

    Sylvia

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
Erbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/
Klarna
Gå till https://www.postnord.se/
Postnord
© 2021 Odla.nu i Sverige AB